Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forum FVM Millennium

Välkommen till en serie digitala seminarier med exempel på funktionalitet i Millennium som det kommer att användas i Västra Götaland. Syftet är att ge exempel på möjligheter som det gemensamma vårdinformationssystemet ska ge.

Innehåll hösten 2021 - våren 2022

Övergripande teman  i den första omgången: primärvård, akutsjukvård, slutenvård, öppenvård, patientsamverkan över vårdgränser, rehabilitering, mödravård, psykiatri och kommunal hälso- och sjukvård inklusive elevhälsa. 

Läs mer om respektive webbinarium och kommande ämnen längre ner på sidan. Informationen fylls på kontinuerligt.

Så här är upplägget 

De digitala seminarierna, så kallade webbinarier, ger exempel på hur Millennium kan komma att användas i Västra Götaland. Webbinarierna består av kortare filmer med exempel på hur Millennium fungerar för olika delar av hälso- och sjukvården, kombinerat med dialog i studio med verksamhetsexperter och andra som varit med i designarbetet 2020-2021. Längd 45 minuter inklusive frågestund. Här är ett kort smakprov: 

Inbjudan till chefer  

Forum FVM Millennium vänder sig i första läget till chefer inom verksamheter som omfattas av programmet FVM. Som chef förväntas du ta del av de webbinarier som berör din egen verksamhet enligt de teman som presenteras nedan. Du kan även ha behållning av att ta del av fler webbinarier för att få förståelse för hur andra kommer att använda Millennium. Logik och funktionalitet i Millennium är dessutom återkommande.

Webbinarierna spelas in och finns tillgängliga för att visas i sin helhet eller i delar på APT, utvecklingsdagar och andra forum. Tanken är att medarbetare i första hand får ta del av webbinarierna via sin chef, eller genom att se inspelningarna på egen hand för den som har möjlighet.

Förberedelser

Som deltagare förväntas du ha allmän kunskap om FVM och de genomgående principerna för hur Millennium fungerar. Du ska också ha sett denna introduktionsfilm, som visar olika startsidor i Millennium utifrån yrke och roll samt grundläggande struktur och komponenter i patientjournalen:

Introduktion till Millennium (6 min)

Anmälan och länk till sändning

Webbinarierna sänds via Teams live events. Anmälan görs via Regionkalendern. Se information nedan för respektive webbinarium med fastställt datum. 

Datum, tid och innehåll

Den första omgången webbinarier sänds hösten 2021- våren 2022. Läs mer: 

Slutenvård

Tema: grundläggande arbete på en vårdavdelning. Datum: 25 januari 2022.

Entré till en akutmottagning.

Akutsjukvård

Tema: besök på akutmottagning och patientöverföring till vårdavdelning. Inspelningen och filmer från webbinariet 23 november 2021 finns på webbsidan.

En kvinna i vårdklädsel tar blodtrycket på en äldre man som sitter i en stol på en vårdcentral.

Primärvård

Tema: introduktion till Millennium och patientbesök i primärvården. Inspelningen och filmer från webbinariet 25 okt 2021 finns på webbsidan.

Bildkollage som visar kommande webbinarier

Kort presentation av hela serien

Forum FVM Millennium omfattar totalt ett drygt tjugotal webbinarier. De genomförs i tre omgångar kopplat till den design som görs inför respektive etapp.

Senast uppdaterad: 2021-11-29 10:53