Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Frågor och svar

Här finns övergripande svar på vanliga frågor om vårdens nya IT-stöd, Millennium, och arbetet med den gemensamma vårdinformationsmiljön.

Under 2020-2021 pågår arbetet med att utforma gemensamma arbetssätt och processer inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland. Många yrkesgrupper, specialiteter och verksamheter är representerade i arbetet. Först när det är klart vet vi hur vi tar tillvara möjligheterna med Millennium på bästa sätt. Frågorna besvaras därför huvudsakligen övergripande.

Vissa frågor behöver av olika skäl hanteras separat och kräver särskilda beslut inom programmet FVM eller i Västra Götalandsegionens ledning. De beskrivs mer i detalj, liksom hur frågorna omhänderas och hur beslut fattas. 

Frågor och svar om olika delar av FVM

Millennium
Gemensamma processer och nya arbetssätt
Utbildning
Migrering av data
Tekniska frågor
Patienternas delaktighet

Kommuner och privata vårdgivare

I Västra Götalandsregionens avtal om Millennium ingår att även kommunerna kan ansluta sig i olika nivåer. Alla 49 kommuner i Västra Götaland har beslutat sig för att gå med i samarbetet, och har valt olika avtalspaket (optioner) för olika delar av den kommunala hälso- och sjukvården och elevhälsan. Fördjupande fakta, frågor och svar om kommunernas del i FVM finns på samarbetsorganisationen VästKoms webbplats:
 
VästKoms sidor om FVM

Alla vårdgivare som ingår i vårdvalet enligt lagen om valfrihet (LOV), alltså även privata vårdcentraler och rehabmottagningar, kommer att använda Millennium. För övriga privata vårdgivare gäller olika förutsättningar främst beroende på vilken lagstiftning deras uppdrag styrs av. Information om och för privata vårdgivare finns på Vårdgivarwebben:

FVM för privata vårdgivare

Fler frågor?

Hör av dig till fvm@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2021-02-24 16:21