Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Summering november 2018 FVM

Kontrakt med Cerner signerat – upphandlingen är klar

VGR har nu signerat kontraktet om ett nytt IT-stöd för hälso- och sjukvården med Cerner Sverige AB. Detta efter att förvaltningsrätten avslagit överprövningen av beslutet att tilldela Cerner kontraktet. Cerners kärnsystem Millennium ska nu införas i hälso- och sjukvården – i ett stegvis införande som löper fram till 2023.

Kontraktsigneringen innebar det sista momentet i FVM:s upphandling, som involverat omkring 1500 medarbetare från hälso- och sjukvården i arbetet med att välja det bästa systemet för framtidens vårdinformationsmiljö.

Den närmaste tiden kommer programmet FVM att, tillsammans med Cerner, arbeta nära hälso- och sjukvårdens förvaltningar för att anpassa systemet Millennium så att det passar hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen så bra som möjligt.

Informationsmöten i regionen

Turnén med informationsmöten går vidare. Totalt är det just nu 2200 personer från VGR, kommunerna i Västra Götaland och privata vårdgivare. som har sett eller ska se informationsmötena på plats, och det finns fortfarande platser på de möten som är kvar fram till jul. För dem som inte har möjlighet delta på plats spelas tre möten in och finns på VGR:s Vimeokanal. De nås enklast via webbsidan med all information om höstens möten. De första webbsändningarna har spelats in i Göteborg 20 november och Trollhättan 26 november. Den tredje och sista webbsändningen kommer att vara från mötet i Borås den 4 december.

Mötets syfte är att berätta mer om systemet Millennium som VGR har valt, ge exempel på funktionalitet genom ett vanligt patientscenario, tidplanen framåt och planeringen inför införandet.

Senast uppdaterad: 2019-01-10 11:03