Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Summering september 2018 FVM

Cerner Millennium blir VGR:s nya kärnsystem

VGR har nu valt leverantör av det kärnsystem som blir grunden i ett helt nytt IT-stöd för hälso- och sjukvården. Valet föll på Cerner Sverige AB och deras lösning Millennium.

Att valet föll på Cerner Sverige AB beror på att deras anbud har det bästa förhållandet mellan kvalitet och pris utifrån VGR:s upphandlingskriterier. Lösningens funktionalitet och företagets erfarenhet av implementering och samverkan i stora komplexa sjukvårdsorganisationer var de kriterier som vägde tyngst. Beslutet om val av leverantör kan överklagas till och med den 8 oktober. Först därefter kan kontrakt skrivas. 

Södra delen av Västra Götaland först ut med vårdens nya IT-stöd

Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) tillsammans med övriga aktörer i närområdet blir först med att införa vårdens nya IT-stöd. Vid införandet av Millennium kommer Västra Götaland att delas in i fyra geografiska områden: norra, södra, östra och västra. Millennium införs i ett område i taget under 2020-2023, där specialistvård, primärvård och kommunal hälso- och sjukvård ansluts samtidigt.

Indelningen baseras på ett antal kriterier så som att säkra ett så heltäckande vårdutbud som möjligt och en hög grad av samarbete kring patienterna vårdgivare emellan. 

Informationsmöten

I höst gör programmet FVM en andra runda med informationsmöten om framtidens vårdinformationsmiljö. Mötena vänder sig till chefer och medarbetare inom hälso- och sjukvården i VGR, de 49 kommunerna i Västra Götaland och privata vårdgivare som regionen har avtal med. Syftet är att ge en aktuell lägesbild, berätta mer om kärnsystemet som VGR har valt, tidplan framåt och planeringen inför införandet.

Vid varje datum finns tre mötestillfällen att välja mellan: klockan 10-11:30, 13-14:30 och 15-16:30 inklusive tid för frågor. Anmälan görs i regionkalendern.

Fyra av informationsmötena kommer att direktsändas via webben, med möjlighet att skicka in frågor under mötet. Länk till sändningarna kommer att läggas ut på http://www.vgregion.se/fvm strax före respektive sändning. Det blir också möjligt att titta i efterhand. De möten som webbsänds är följande:

  • Göteborg 20 november kl 13-14:30 (Sahlgrenska universitetssjukhus)
  • Trollhättan 26 november kl 13-14:30 (Norra Älvsborgs länssjukhus)
  • Borås 4 december kl 13-14:30 (Södra Älvsborgs sjukhus)
  • Skövde 10 december kl 13-14:30 (Skaraborgs sjukhus)
Senast uppdaterad: 2019-01-10 11:03