Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Summering maj 2018 Framtidens vårdinformationsmiljö FVM

Förfrågningsunderlag för kärnsystem undertecknat

Den 17 maj skrev regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson under det slutgiltiga förfrågningsunderlag som kommer att gå ut till samtliga anbudsgivare. Därmed har FVM nått en viktig milstolpe.

Förfrågningsunderlaget innehåller de krav som VGR ställer på sina anbudsgivare vid upphandling av vårdens nya kärnsystem. Underlaget finns nu hos anbudsgivarna, som kommer att skriva sina anbud under sommaren. Den 25 september blir det klart vilken anbudsgivare som vinner upphandlingen.

– I och med att förfrågningsunderlaget är klart är vi ett steg närmare framtidens vårdinformationsmiljö som kommer förenkla vardagen för både medarbetare, patienter och invånare. Detta är en av flera viktiga milstolpar på vägen och det känns väldigt bra att vi nu har kommit så här långt, säger FVM:s programägare Ragnar Lindblad.

Informationsmöten i verksamheterna

Under maj höll FVM informationsmöten för medarbetare och chefer runtom i VGR, och fler möten kommer genomföras fram till mitten av juni. På agendan står: vision och mål för framtidens vårdinformationsmiljö, nuläge och målbild, vad ett kärnsystem innebär inom hälso- och sjukvård, invånare- och kommunperspektivet, tidplan från upphandling till genomförande och inte minst tid för frågor och diskussion.

Under mötena hittills har medarbetare visat stort engagemang och lämnat många frågor och synpunkter. Dessa blir till underlag för FVM:s arbete framåt. Fortfarande finns det möjlighet att anmäla sig till återstående informationsmöten.

Ny programplan och kommunikationsplan för FVM godkända av programstyrgruppen

Ny version av programplan och kommunikationsplan kommer inom kort att publiceras under rubriken dokument.

Senast uppdaterad: 2019-01-10 11:03