Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Summering FVM januari 2019

Publicerad: Uppdaterad:
En man håller en presentation inför en stor grupp.
FVM:s programägare Ragnar Lindblad beskriver faserna i det kommande arbetet inför införandet av Millennium.

Nu drar arbetet igång på allvar

Arbetet tillsammans med leverantören av Millennium har nu kommit igång på allvar. Onsdag 24 januari samlades närmare 180 personer, bland annat medarbetare inom programmet FVM, de lokala införandeprojekten och andra inbjudna för en heldag tillsammans med Cerner Sverige AB.

Det blev en informativ dag med presentationer av bland annat det kommande arbetet med att anpassa systemet efter västsvenska behov – och där medverkan från professionerna är avgörande för hur framgångsrikt införandet ska bli.

"Vi är en supportgrupp till dem", sade Cerner Sverige AB:s vd Will Oliver. Han betonade att det kommer att bli mycket arbete för alla framöver, men också något fantastiskt bra som väntar när systemet väl är etablerat i hela Västra Götaland.

FVM:s programägare Ragnar Lindblad konstaterade att vi nu har ett stort förändringsarbete framför oss för att uppnå allt det som är målen för programmet. Han beskrev också att FVM:s effektmål så småningom ska beskrivas i mer konkreta, mätbara mål.

Läs mer: Det här ska uppnås

FVM på ny utvecklingswebb

De externa webbsidorna för framtidens vårdinformationsmiljö ligger nu på en ny webbplats som presenterar hur vi förändrar och utvecklar hälso- och sjukvården inom Västra Götalandsregionen. Webbplatsen, Vårdskiftet, beskriver utvecklingsarbetet som drivs genom programmen för omställningen och FVM. Syftet är att presentera en helhetsbild av det pågående arbetet och vad det ska leda till, och att väcka intresse och engagemang kring det skifte som hälso- och sjukvården står inför.

Vårdskiftet vänder sig till medarbetare och chefer inom hälso- och sjukvården i VGR och kommunerna i Västra Götaland, privata vårdgivare, politiker och chefer och medarbetare på Koncernkontoret. Sajten har kortadressen vgregion.se/vardskiftet.

För FVM:s del har flera sidor förnyats och nya sidor tillkommit. De beskriver framtidens vårdinformationsmiljö främst ur verksamhetsperspektiv och ska ge en konkret bild av syfte och mål, det gemensamma arbetet och lokala införandeprojekt, tidplan med mera.

Ett antal nya frågor och svar (FAQ) presenteras, baserade på vanliga frågor vid höstens informationsmöten. Som du kanske märkt genom just denna lägessummering är du just nu på den nya sajten.

FVM-sidorna nås precis som hittills enklast via kortadressen vgregion.se/fvm. Hittillsvarande externa FVM-sidor pekas om till den nya sajten under en övergångsperiod innan de tas bort. FVM:s sidor på intranätet, med främst internt arbetsmaterial, ligger kvar.

Mycket gott betyg för höstens informationsmöten

Drygt 2300 personer deltog på informationsmötena om FVM under november-december, varav 64 procent svarade på en kort enkät. Enkätsvaren visar på ett mycket högt betyg för mötena i sig och på hur man känner inför framtidens vårdinformationsmiljö efter att ha tagit del av vad det kommer att innebära. Många medarbetare har bidragit med egna synpunkter och förslag. Slutsatserna i utvärderingen av höstens möten kommer att omhändertas på olika sätt i det kommande arbetet.

Publicerad: