Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lägessummering 2020

Lägessummeringar 2020

  • Sammanfattningen av vad som händer i programmet FVM handlar i september bland annat om Ledarforum FVM, en gemensam startpunkt för ökat förändringsarbete. Andra aktuella frågor är förberedelser för produktionsplanering i samband med övergången till Millennium, avtal på gång för privata vårdgivare och en ny begreppstjänst för vården.

  • Sammanfattningen av beslut och aktiviteter i programmet FVM handlar i augusti främst om det pågående arbetet med att designa arbetsflöden och funktioner i Millennium. Dessutom tips på nytt avsnitt i Vårdpodden – denna gång om alla förberedelser som behöver göras framöver.

  • Våren 2020 har varit speciell på många sätt. Det konstaterar FVM:s programägare Ragnar Lindblad när vi i lägessummeringen för juni ber honom sammanfatta programarbetet det första halvåret 2020 och blicka framåt mot hösten.

  • Lägessummeringen för maj handlar bland annat om att det nu är klart att alla 49 kommuner i Västra Götaland går med i satsningen på framtidens vårdinformationsmiljö. Andra ämnen är planeringen av det kommande förändringsledningsarbetet och ett par exempel på större aktiviteter i designarbetet.

  • Coronapandemins påverkan på programarbetet, klart med implementeringsansvarig för FVM och avtalen klara om kommunernas optioner - det är några ämnen i sammanfattningen av större aktiviteter och beslut den senaste månaden.

  • Nu har designarbetet startat och nästan 300 verksamhetsexperter har kommit igång med sina uppdrag! Läs mer i lägessummeringen som också handlar om uppdraget för det nya projektet inom området diagnostik, och att VGR nu tagit beslut om att köpa in funktioner i Millennium för bland annat laboratoriemedicin och elevhälsa.

  • Nytt projekt för medicinteknisk utrustning, tekniskt bygge som ska stötta vården och dags att skriva avtal med kommunerna i Västra Götaland om samarbetet med att forma framtidens vårdinformationsmiljö - det är något av innehållet i lägessummeringen för februari.

  • Strategin för migrering av data från gamla system till Millennium, tidplanen med datum för när alla verksamheter går över till Millennium och tips på var verksamhetsexperterna hittar all information inför sina nya uppdrag - det är några ämnen i lägessummeringen för januari.

Senast uppdaterad: 2020-01-22 17:48