Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Så styrs och leds programmet FVM

Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) är ett förändringsarbete som ytterst handlar om att skapa en ny gemensam vårdinformationsmiljö för invånare och medarbetare, med IT-stödet Millennium som nav. Förändringen berör Västra Götalandsregionens verksamheter, vård och omsorg i kommunerna och offentligt finansierade privata vårdgivare.

Programmet FVM är politiskt beslutat och genomförs på uppdrag av regiondirektör Ann-Sofi Lodin. Arbetet leds och drivs av VGR i samverkan med de 49 kommunerna i Västra Götaland samt leverantören Cerner Sverige AB.

Kommunerna har valt mellan tre olika avtalspaket (optioner) med olika funktionaliteter. Privata vårdgivare som har avtal med VGR kommer på sikt att använda Millennium som IT-stöd.

Programmet leds i samverkan 

Programmet leds och koordineras av en programledning med tillhörande programkontor och styrs av styrgrupper i flera nivåer, med representation från VGR, kommuner och Cerner Sverige AB. Styrgrupp FVM och dess ledningsutskott ansvarar för de strategiska hälso- och sjukvårdsfrågorna i anslutning till införandet av FVM.

Det pågår ett arbete att se över ansvar och uppdrag för utskott och grupper inom FVM, mer information kommer inom kort.

Senast uppdaterad: 2021-12-07 13:04