Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Egenmonitorering

Egenmonitorering innebär att patienten följer upp ett eller flera mätvärden med stöd av digital teknik hemifrån. Data skickas sedan direkt till vårdgivaren som kan följa om värdena avviker från det normala. Egenmonitorering är en prioriterad e-tjänst som ska utvecklas och införas i alla berörda verksamheter i Västra Götalandsregionen.

Syftet med egenmonitorering är att stärka patientens egenvård, kontroll över sin egen hälsa och upplevelse av trygghet. Möjligheten att upptäcka försämringsperioder i ett tidigt skede gör också att onödiga och kostsamma besök på akutmottagningar och inläggningar kan undvikas.

Fram till Millenniums införande kommer arbetssätt och lösningar med fokus på hjärtsvikt, inklusive patienter med flera kroniska diagnoser som behandlas i primärvården, att testas i ett regionalt pilotprojekt. Lärdomar och erfarenheter kommer att utgöra underlag för design av Millenniums monitoreringslösning. Målet på sikt är att tillgängliggöra en generell monitoreringstjänst som kan användas för olika diagnoser och i olika verksamheter.

Egenmonitorering ingår i delområde Digitala vårdformer och tjänster

Kristina Ekman

Projektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-02-05 12:51