Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mobil närvård

Närsjukvårdsteamet på väg hem till patient

Mobil närvård gör det möjligt för patienter med komplexa vård- och omsorgsbehov att få vård i det egna hemmet i stället för på vårdcentralen eller på sjukhus. Vården blir mer tillgänglig, individanpassad, trygg och mer ändamålsenlig, det vill säga vårdens kvalitet ökar. Digitala vårdmöten och observation i hemmet blir en självklar del av vården.

Breddinförandet av mobil närvård, det vill säga VGR:s satsning på mobila hemsjukvårdsläkare på vårdcentralerna och närsjukvårdsteam på sjukhusen, startade 2015 och övergår helt i ordinarie verksamhet 2019. Projektet är ett av de största och bredaste i landet och har varit framgångsrikt.

Utöver detta ska ett antal pilotprojekt inom annan mobil närvård genomföras och utvärderas under perioden. Exempel på pilotprojekt är specialiserad palliativ vård i hemmet av barn och ungdomar som ska testas i Göteborgsområdet. Pilotprojekten ska sedan ligga till grund för breddinförande i hela Västra Götalandsregionen.

Mobil närvård ingår i delområdet Nära vård

Ulla Bäckekihl

Programledare omställning/nära vård
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-10-18 13:51