Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regional kunskapsstyrning

Vårdpersonal tittar på bilder av hjärnan

Kunskapsorganisationen i Västra sjukvårdsregionen - Västra Götalandsregionen och Region Halland - genomgår nu en förändring när 23 regionala programområden och ett primärvårdsråd ersätter de medicinska och odontologiska sektorsråden.

Ett motsvarande arbete pågår i alla Sveriges regioner, med stöd av Sverges kommuner och regioner (SKR). Förändringen betyder att vårdpersonalen ska få ett bättre stöd vid behandlingar, att patienter upplever en höjd kvalitet och att vården blir mer jämlik.

Förändringen innebär att arbetet med kunskapsunderlag i större utsträckning än tidigare görs gemensamt på nationell nivå och ett större fokus kan läggas regionalt och lokalt på implementering och förbättringsarbete.

Varje regionalt programområde ska under 2019 ha startat minst ett regionalt processteam som i sin tur kommer att speglas med ett lokalt processteam inom vårdverksamheten.

Regional kunskapsstyrning på Vårdgivarwebben

Regional kunskapsstyrning ingår i delområde Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling

Lars Rex

Ledning, hälso- och sjukvård
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anders Carlqvist

Ledning, hälso- och sjukvård
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-12-05 13:10