Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsoläget

Hälsoläget är en interaktiv webbapplikation som syftar till att ge en bild över befolkningens hälsa i de fem hälso- och sjukvårdsnämndsområdena och de sammanlagt 49 kommunerna i Västra Götaland, samt i de tio stadsdelarna i Göteborg.

Hur fungerar rapporten?

Välj delrapport nedan. Varje delrapport består av flera sidor. Använd pilarna för att navigera mellan sidorna. För att välja en annan delrapport, klicka på miniatyrbilden för Hälsoläget som finns på första, näst sista och sista sidan i varje delrapport.

Webbapplikationen är uppdelad i sju delrapporter, i vilka du finner data om demografi, livsvillkor, levnadsvanor, välbefinnande, hälsa och vårdkonsumtion.

Både registerdata och enkätresultat har använts som källor för att beskriva hälsan och dess bestämningsfaktorer. En detaljerad källförteckning finns på sista sidan i varje rapport.

Hälsoläget är ett komplement till statistikdatabasen och kommer att uppdateras löpande allteftersom nya data finns tillgängliga.

Hälsa ut- och inrikes födda

Uppgifter från folkhälsoenkäten uppdelat på ut- respektive inrikes födda. Rapporten omfattar levnadsvanor, självupplevd hälsa, psykisk hälsa, tillit- och trygghetsfrågor samt privatekonomi.

Allan Dale Recinos

Strateg
Kontaktperson

Senast uppdaterad: 2022-12-20 16:24