Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gränslöst ös med VGR-kören

I början av året bildades VGR-kören med medarbetare från hela Västra Götalandsregionen (VGR). På chefsdagen gjorde kören ett bejublat uppträdande för 1100 chefer på Konserthuset. Kören mottogs med jubel och avslutade till stående ovationer: – Att få vara med där var en upplevelse utöver det vanliga. När vi klev av scenen var man nästan berusad av endorfiner. Mitt livs bästa arbetsdag hittills! säger Annika Larsson, som jobbar på VGR IT i Fyrbodal.

Tillsammans med solisten Alexander Lövmark på sång och keyboard och el-violinisten Måns Carlsson uppträdde VGR-kören på chefsdagen under ledning av Annika Ottosson. Kören överraskande cheferna när de kom tillbaka från lunchen och framförde Dolly Partons Nine to Five, Kristina Lugns svenska översättning av Time after time (Var inte rädd) och avslutade storslaget med You’re the Voice som en uppmaning om att stå upp och göra sin röst hörd.

– Vi stod tysta på scenen och väntade bakom ett draperi medan cheferna satte sig, berättar Karin Floryd, som jobbar på Regionservice och reste från Skövde för att vara med och uppträda. De förde ett väldigt väsen på andra sidan. När draperiet föll fick vi applåder, jubel och busvisslingar. Det var härligt att mötas av jubel!

Gränslöst ös

– Idén att starta en kör kom från Maria Bohlin på koncernstab kommunikation och externa relationer, som ett led i att lära känna fler kollegor och få mötas över organisatoriska gränser, berättar Annika Ottosson. Körsång höjer välbefinnandet och livskvalitet visar forskningen. Det känns kul att kunna erbjuda våra medarbetare detta!

Kören är en mötesplats för medarbetare från olika yrkesgrupper och delar av VGR som vill träffas och sjunga tillsammans. Sandra Löfgren, skrivtolk på Tolkverksamheten i Göteborg, gick med för att hon älskar att sjunga tillsammans med andra:

– Det är väldigt trevligt att få träffa andra människor som man i vanliga fall inte kommer i kontakt med i arbetet, säger Sandra.

Utmanade Göteborg Stad

På Twitter under #vgr och på Facebook lät responsen inte vänta på sig. VGR:s kommunikationsdirektör Erik Lagersten var imponerad av uppträdandet och passade på att slänga ut en utmaning:

– VGR-kören! Så ska en stafettpinne presenteras. Göteborg Stad, kan ni sjunga?

Regiondirektör Ann-Sofie Lodin har framfört önskemål att körverksamheten fortsätter även efter att chefsdagen är genomförd. Annika Ottosson kommenterar VGR-körens framtid:

– Nu får vi sätta oss ner och utvärdera vad som gått bra och vad som kan göras bättre innan vi tar nästa steg.

För körmedlemmar

Noter och ljudfiler för konserten på chefsdagen 18 oktober: Noter och ljudfiler

Vi finns på Facebook! Gå med i gruppen: VGR-kören 18 oktober 2017

All viktig information om kören publiceras även här.

Ellen Bergbom

Kontaktperson

Maria Bohlin

Kontaktperson
Senast uppdaterad: 2018-10-16 15:32