Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

AT-tjänst, BT-tjänst och ST-tjänst för läkare

Hasan Bitar jobbar som ST-läkare i VGR. Fotograf: Björn Skog

Som läkarstudent har du stora möjligheter att lägga både din allmän-, bas- och specialiseringstjänstgöring i Västra Götalandsregionen.

Allmäntjänstgöring (AT)

För att få din läkarlegitimation ska du genomföra en allmäntjänstgöring. Allmäntjänstgöringen är en kombination av utbildning och arbete, som ger AT-läkaren tillfälle att utveckla kunskaperna från läkarutbildningen samtidigt som den lägger grunden för en framtida specialiseringstjänstgöring. I Västra Götalandsregionen är det vanligt att AT-perioden varar i 21 månader.

Bastjänstgöring (BT)

Bastjänstgöring införs nationellt i Sverige 1 juli 2021. Västra Götalandsregionen arbetar intensivt för att förbereda inför den kommande förändringen. Rekryteringen av BT-läkare planeras starta under våren 2021 med start av BT under hösten 2021.

Mer information om bastjänstgöring i VGR

Specialiseringstjänstgöring (ST)

När du gjort AT och fått din läkarlegitimation, kan du gå vidare med en specialiseringstjänstgöring (ST). Det innebär att du inom ett individuellt utbildningsprogram utvecklar en specialistkompetens inom någon av de 57 olika specialiteter som Socialstyrelsen definierat. Specialiseringstjänstgöringen pågår under minst fem år.

Läs mer

Socialstyrelsens information om AT

Socialstyrelsens information om ST


Senast uppdaterad: 2021-05-12 09:59