Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Må bra

Hos oss är friskvårdsbidrag en självklarhet. Du har rätt till fri öppen hälso- och sjukvård i hela Sverige och du har också rätt till upp till 32 dagars semester.

För oss är det viktigt att arbeta med hälsa – för dig som medarbetare, på din arbetsplats och inom hela vår organisation.

Friskvård och förebyggande arbete

Vår företagshälsovård, Hälsan & Arbetslivet, hjälper dig till ett hållbart arbetsliv. Hälsan & Arbetslivet stöttar i arbetsmiljöarbetet. De arbetar både hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterade.

Alla som arbetar hos oss har rätt till ett årligt friskvårdsbidrag på 1 500 kronor. Förmånen är skattefri. Du kan välja bland ett stort antal fysiska aktiviteter. Gym, bad, dans, bollsporter, Qi Gong, Tai Chi, mindfulness och yoga är några exempel på vad du kan få friskvårdsbidrag för. Det kan även användas till kostrådgivning och för massage. Varje förvaltning beslutar själv vad som gäller vid utbetal­ning av friskvårdsbidraget.

Du kan också få hjälp med att sluta röka. Våra personalrestauranger är självklart KRAV-certifierade. Vi använder råvaror av hög kvalitet som till stor del är ekologiskt odlade. Här kan du enkelt äta både hälsosamt och näringsriktigt.

Fri sjukvård om du blir sjuk

Skulle du bli sjuk har du tillgång till fri öppen hälso- och sjukvård över hela Sverige. Förmånen gäller besök hos läkare, distriktssjuksköterska och sjukvårdande behandlingar. Det spelar ingen roll om vårdgivaren är offentlig eller privat – bara den är ansluten till Försäkringskassan.

Om det händer något allvarligt i din familj kan du även få ledigt med bibehållen lön. Ledigheten gäller i max tio dagar per kalenderår.

Tillsammans i VGR

Under rubriken Tillsammans i VGR samlar vi aktiviteter och erbjudanden som syftar till att du som medarbetare ska trivas och må bra. Du kan delta på motionslopp, inspirationsdagar och få erbjudanden om kultur- och hälsoaktiviteter. På många förvaltningar finns hälsoinspiratörer till din hjälp.

Varje år medverkar Västra Götalandsregionen i motionsevenemang på olika platser. Det handlar om skidåkning, löpning/gång, cykel och simning. Syftet är att du som medarbetare ska kunna vara med och motionera tillsammans med dina arbetskamrater. Du som deltar i motionsloppen kan också anmäla dig till vår Regionklassiker och genomföra minst en stäcka inom de fyra ovanstående grenarna, i något av de valbara loppen. Du kan starta när som helst under året och i vilken ordning du vill. Under dessa evenemang visar vi upp våra olika verksamheter samtidigt som vi bjuder på fika, frukt och roliga aktiviteter. Vårt tält är också en samlingspunkt för dig och andra regionmotionärer före och efter loppen.

För att vara med i motionsloppen anmäler du dig själv hos respektive arrangör. I GöteborgsVarvet och StavVarvet har vi egna startgrupper. Det innebär att du har förlängd anmälningstid till lägsta avgift. Du betalar själv din anmälningsavgift men vissa förvaltningar subventionerar anmälningsavgiften i vissa lopp. Ta därför alltid reda på vad som gäller på just din arbetsplats.

Mer information om loppen och Regionklassikern finns på VGRBalans.

Balans i livet

För att må bra är det också viktigt med balans mellan arbete och fritid. Som medarbetare hos oss har du därför utökad semesterrätt. Som 40-åring har du 31 semesterdagar. Från och med 50 års ålder är antalet dagar 32. Du som är 39 år och yngre har 25 semesterdagar. Alla som arbetar hos oss har rätt till semester redan under intjänandeåret.

Även på andra områden värnar vi din fritid. Förändras ditt schema med mindre än tio dagars varsel ersätts du för tid som skulle varit fritid enligt det gamla schemat. Vid jour och beredskap har du rätt till särskild ersättning. Och du får givetvis särskild ersättning om din ordinarie arbetstid är förlagd till kvällar, nätter och helger.

Yrkesgrupper som arbetar natt i direkt sjukvårdsarbete har i de flesta fall förkortad arbetstid under nattpassen.

Senast uppdaterad: 2019-03-27 11:57