Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tatjana Sadkov är projektledare

 Projektledare är förmodligen det roligaste som finns, säger Tatjana Sadkov som nyligen började jobba i Västra Götalandsregionen med projektet "Patos" som ska förkorta tiden till provsvar för cancerpatienter.

 Digitaliseringen av pappersarbetet från remiss till provsvar är banbrytande och gör att patienter kan få provsvar från patologen redan efter en vecka i stället för nästan två månader. Det är ett stort projekt och mycket att hålla i huvudet för projektledarna.

Tatjana, som gick från konsultvärlden till Västra Götalandsregionens IT-avdelning för ett halvår sedan, stortrivs med utmaningen att försöka bringa ordning i allt.

– Man funderar över tidsplaner, risker och ser till så att alla går mot samma mål. Det är roligt att försöka tänka utanför ramarna - kanske kan vi hitta en lösning som är ännu bättre.

Att gå från konsultvärlden till Västra Götalandsregionen gav ett mervärde, säger Tatjana:

– Jag älskar mitt jobb. Här jobbar man för hela samhället, det är fantastiskt att få driva ett projekt som faktiskt kommer hjälpa människor. Detta kan ju rädda liv!

Senast uppdaterad: 2018-10-16 15:35