Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fredrik Eberhagen, kundtekniker

Fredrik Eberhagen har jobbat med IT i många år. Som kundtekniker sitter han placerad nära kunden och får därigenom en direkt återkoppling på hur VGR IT:s arbete påverkar verksamheten och deras vardag.

Hej Fredrik! Du arbetar som kundtekniker på VGR IT. Vad innebär det?

- Jag jobbar tillsammans med medicintekniska ingenjörer med olika typer av IT-relaterad medicinteknisk utrustning och medicintekniskt klassade system. Att jobba som kundtekniker innebär att jag sitter placerad nära kunden och har bra verksamhetskännedom. Därför har jag stor förståelse för vilka behov de har gällande IT i deras verksamhet. Jag får dessutom direkt återkoppling på hur vårt arbete inom VGR IT påverkar deras vardag.

Vad är det bästa med att arbeta som kundtekniker?

- Jag ser ofta direkt hur det arbete jag utför hjälper kunden i deras arbete och i förlängningen även patienterna. Det är varierande och utmanande arbetsuppgifter vilket gör att arbetet sällan blir långtråkigt.

Varför valde du att söka till VGR IT?

- Jag har jobbat med IT inom sjukvården i Västra Götalandsregionen sedan många år tillbaka och trivs bra med det. Därför såg jag ingen anledning att börja jobba någon annanstans när VGR IT bildades.

Ställs du inför några utmaningar i ditt yrke?

- Ja, jag behöver till exempel hitta lösningar för att på bästa möjliga sätt integrera certifierad medicinteknisk utrustning och system i regionens IT-miljö och samtidigt försöka följa de policys och regler som finns uppsatta för denna.

Vad har du för bakgrund?

- Jag har en gymnasial utbildning samt ett genuint intresse för datorer och nätverk. Jag arbetade först på Älvsborgsdata och senare på IT-Service på Södra Älvsborgs Sjukhus som i sin tur blev VGR IT vid sammanslagningen av IT inom Västra Götalandsregionen.

Senast uppdaterad: 2018-11-12 13:03