Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Noak Eldh är IT-arkitekt

Som barn var han en sådan som pillade sönder telefonen bara för att få se hur den fungerar. I dag har Noak funnit en passion i att hitta konkreta och smarta IT-lösningar.

– En IT-arkitekt kan jämföras med en vanlig arkitekt. Man gör en ritning över hur det är tänkt att fungera och sedan är det upp till "byggarna", alltså programmerarna, att förverkliga det, säger Noak Eldh.

För IT-avdelningen på Västra Götalandsregionen handlar det ofta om stora och genomgripande projekt.

– Låt säga att röntgenbilder ska kunna granskas av expertläkare i andra länder. Då är det upp till oss att få ihop ett system. Det kan vara väldigt komplicerat med många kliniker inblandade, patientdatalagen ska följas och forskarna ska ha tillgång. Men undan för undan bygger vi ihop det.

Vad Noak gillar bäst med jobbet är att det är väldigt kreativt och omväxlande. Och han är väldigt glad att han sökte sig till Västra Götalandsregionen.

– Innan jobbade jag för en bank. Där handlade det om att konkurrensfördelar och vinst. Att jobba för Västra Götalandsregionen har ju en helt annan mening. Allt vi gör har fokus på invånarna, det är ju våra grannar och familjer. Vi gör det bättre för alla, inte bara för en kund. Vilket nerköp det skulle vara att gå tillbaks.

Senast uppdaterad: 2018-10-16 15:36