Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Annica Jansson är medicinsk sekreterare

Hon har varit reseledare, nagelspecialist, jobbat inom psykiatrin, äldrevården och med barn som har funktionshinder. Men roligast av allt är jobbet som medicinsk sekreterare.

Annica Jansson fick jobb direkt efter utbildningen och känner att hon hamnat helt rätt.

– Jag gillar pappersarbete och administration, jag är nog lite av en pappersnörd. Så vill jag gärna ha ordning och reda, och det passar ju bra för en medicinsk sekreterare.

Annica har en bred erfarenhet av många yrkeskategorier. Även om hon trivts fint på många tidigare arbetsplatser tröttnade hon på vikariat och inhopp. Hon visste att behovet av medicinska sekreterare var stort och bestämde sig för satsa:

– Jag fick praktisera just på Frölunda sjukhus och kände direkt att det var här jag ville jobba. Jag sökte så snart jag blev klar med utbildningen och fick jobb direkt, det var en skön känsla.

Som medicinsk sekreterare har man många olika arbetsuppgifter. Patienter ska tas emot och skrivas in, man skickar remisser till sjukhus och remissvar till läkare. Det är också journalskrivning och mycket patientkontakt.

– Man möter så många olika människor och är lite av "spindeln i nätet", det är roligt. Och så har jag världens bästa arbetskamrater!


Senast uppdaterad: 2017-03-07 11:17