Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Else-Marie Odéhn är teknisk förvaltare

Att tänka strategiskt på vad som kan komma att behövas om tio år är en av de utmaningar som vvs-ingenjören Else-Marie Odéhn har på jobbet om dagarna.

Att vara teknisk förvaltare av Västra Götalandsregionens vvs-system är att ha ett stort ansvar. Vad händer om det inte fungerar vill man bara inte tänka på.

– Många tror att jag bara håller på med rör och avlopp, men det är en missuppfattning.  Det handlar faktiskt ofta om ventilation. Det är nog så viktigt, i en operationslokal till exempel. Det bara måste fungera.

Det finns i dag nio tekniska förvaltare för Västra Götalandsregionens vvs-system. Else-Marie riktar in sig på fastigheter i göteborgsområdet medan kollegorna tar hand om Uddevalla - Skövde - Boråsområdet.

De tekniska förvaltarna på Västfastigheter jobbar både operativt och strategiskt, det kan vara allt från planeringsmöte med konsulter till att inspektera ventilationen eller någon kylanläggning. Ett väldigt omväxlande jobb, tycker Else-Marie:

–Här ser man helheten, från det att man skapar en byggnad tills det är klart och ska förvaltas, vi är med hela kedjan.


Senast uppdaterad: 2017-03-07 11:31