Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Karriärutvecklingsmodeller

Du som jobbar i Västra Götalandsregionen ska du kunna utvecklas och göra karriär. För att ta vara på din kompetens och skapa trygga förutsättningar för dig finns karriärutvecklingsmodeller för några av våra största yrkesgrupper i hälso- och sjukvården. Karriärutvecklingsmodellerna visar vilka vägar du kan gå för att utvecklas i ditt yrke.

Karriärutvecklingsmodellen visar hur du kan utvecklas inom den patientnära vården, forskning och utveckling (FoU) samt verksamhetsutveckling. Modellen är ett verktyg för att tydliggöra och koppla din kompetens till verksamhetens behov och ett stöd för såväl din utveckling som verksamhetens kompetensplanering.

Karriärutvecklingsmodellen ska få dig att känna dig trygg och självständig i din yrkesutveckling så att du har möjlighet att utvecklas, ta ansvar och dela din kompetens med andra. Med hjälp av de olika nivåerna i modellerna kan du se var du befinner dig nu, vilka karriärvägar som finns framöver och planera för hur du ska utvecklas i ditt yrke.

Det finns karriärutvecklingsmodeller för:

Karriärutvecklingsmodellerna är ett av flera initiativ för att Västra Götalandsregionen även i framtiden ska klara vårduppdraget och är en del i ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Initiativet hänger ihop med uppgiftsväxlingen och en viktig del i omställningen av hälso- och sjukvården.

Senast uppdaterad: 2019-01-18 08:41