Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jobba som sjuksköterska

Som sjuksköterska i Västra Götalandsregionen gör du skillnad för andra människor varje dag. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas både i ditt yrke och som människa – oavsett om du är ny eller erfaren i din roll som sjuksköterska.

Kärnan i arbetet som sjuksköterska är omvårdnad. Dina arbetsuppgifter varierar beroende på var du jobbar, men framför allt arbetar du med att främja hälsa samt att förebygga sjukdom och ohälsa. Tillsammans med patienten bidrar du till hälsa, vård och livskvalitet i hela Västra Götaland.

I filmen berättar sjuksköterskan Lotta hur det var att komma tillbaka till intensivsjukvården.

Karriärutvecklingsmodellen för sjuksköterskor och barnmorskor

Vi vill ta vara på din kompetens och skapa trygga förutsättningar för dig att göra karriär i Västra Götalandsregionen. Med karriärutvecklingsmodellen, som består av sex nivåer från nybörjare till expert, får du som sjuksköterska eller barnmorska i Västra Götalandsregionen en individuell kompetensutvecklingsplan. Den visar vilka vägar du kan gå för att utvecklas i ditt yrke.

Läs mer om karriärutvecklingsmodellen

I karriärutvecklingsmodellen ingår flera utvecklingsmöjligheter, till exempel det kliniska basåret och utbildningstjänster. Det kliniska basåret är en introduktion för dig som är nyutexaminerad sjuksköterska samt en möjlighet för dig att växa in i din nya roll som sjuksköterska och medarbetare i Västra Götalandsregionen. När du har några års erfarenhet av yrket kan du med en utbildningstjänst ha möjlighet att specialisera dig med bibehållen lön.

Läs mer om kliniskt basår

Läs mer om utbildningstjänster

Kontakt

Mejla sjukskoterska@vgregion.se om du har några frågor om att jobba som sjuksköterska i VGR. Vi kan berätta om våra lediga jobb och våra olika arbetsplatser.

Senast uppdaterad: 2019-01-18 08:39