Två leende ansikten nära varandra

Studierektor välkomnas till kvinnosjukvården

Förvaltning: Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)
Yrke: Studierektor
Ort: Göteborg
Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Publicerad: 21 november 2018
Sista ansökningsdag: 15 december 2018
Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kvinnosjukvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Kvinnosjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är uppdelad i två verksamhetsområden, VO Gynekologi och Reproduktionsmedicin och VO Obstetrik.

Verksamhetsområdet Gynekologi och Reproduktionsmedicin omfattar både länssjukvård, regionvård och nationell vård. Vi bedriver akut och planerad vård av patienter med gynekologiska sjukdomar, samt reproduktionsmedicin och IVF-verksamhet.

Verksamhetsområde Obstetrik har den största samlade förlossningsvården i Norden och ligger i framkant på flera områden. Verksamheten bedrivs på Östra sjukhustomten och erbjuder vård under graviditet, förlossning och den närmaste tiden efter förlossning.

Inom båda verksamheterna arbetar man aktivt med forskning, utbildningsfrågor, kvalitet, patientsäkerhet och utveckling av vårdprocesser.

Kvinnosjukvården bedriver mycket framgångsrik forskning inom reproduktionsmedicin, prematurfödsel och hjärnskador hos prematurfödda barn. 2014 föddes det första barnet i världen efter en lyckad livmoderstransplantation i Göteborg.

Arbetsuppgifter

Studierektorns uppdrag omfattar att organisera och pedagogiskt stödja vidareutbildningsprocessen för läkare (ST) inom Gynekologi och Obstetrik. Genom detta tillser du att Socialstyrelsens målformulering avseende kompetensnivå inom samtliga delar av målbeskrivningen kan uppfyllas och anpassas till lokala förhållanden. Du har ansvar för att påverka, utforma och följa upp utbildningsplaner både på grupp och individnivå och har god insyn i verksamheternas utbildningsbudget för AT och ST. På individnivå ska bland annat individuella utbildningskontrakt och tjänstgöringsplaner upprättas mellan ST-läkare, handledare och moderklinik. Du ansvarar också för att i samråd med verksamhetschefer och sektionschefen för ST ha en överblick över rekryteringsbehov och tillsättning av ST-tjänster samt medverkar tillsammans med sektionscheferna vid schemaläggning för gruppen som består av 25–30 personer.

Tillsammans med verksamhetschefer och sektionschefen för ST har du uppdraget att skapa förutsättningar för en lärande miljö och organisationsutveckling vilket förutsätter ett genuint intresse för utbildnings- och utvecklingsfrågor. Utöver kontinuerlig utvärdering och förbättring av verksamheterna som utbildningsenheter ingår regelbundna externa granskningar/revisioner, sk SPUR inspektion. Du ska också årligen avge en verksamhetsrapport till uppdragsgivaren samt studierektorskansliet för ST.

Som studierektor har du ett nära samarbete med sektionschefen för ST, med verksamhetschefer för Gynekologi och Reproduktionsmedicin och Obstetrik men också med Sahlgrenska Akademin. Du ingår också i och befrämjar olika nätverk för studierektorer inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, regionalt och nationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i obstetrik och gynekologi, gärna med erfarenhet av ledarskap, ledarskaps ST, arbete inom OGU, utbildningsnämnd och studierektorskansliet.

Har du tidigare erfarenhet av handledning eller liknande uppdrag och även erfarenhet från förändringsarbete, forsknings- och utvecklingsarbete är det meriterande.

Vi söker dig med ett genuint intresse för utbildnings- och utvecklingsfrågor. Du har lätt för att skapa dig en överblick av situationen och har en helhetssyn som gör att du både ser till individen, gruppen men också verksamheten och sjukhuset som helhet. Du är noggrann och strukturerad och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Uppdraget är visstidsanställning på tre år med möjlighet till förlängning. Som studierektor har du tillsvidare anställning inom din grundprofession.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Senast uppdaterad: 2018-09-19 11:04