Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
Två leende ansikten nära varandra

Filmkonsulent

Förvaltning: Förvaltningen för kulturutveckling
Yrke: Projektledare: kultur, media, film
Ort: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Publicerad: 6 oktober 2020
Sista ansökningsdag: 26 oktober 2020
Förvaltningen för kulturutveckling

I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer här: www.vgr.se/kulturutveckling.

På Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götaland samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer här: www.vgr.se/kulturutveckling.

Din nya arbetsplats

Förvaltningen för kulturutveckling verkar i en kreativ miljö med många kraftfält och intressenter. Vi ska förmedla visioner, kunskap, insikter och inspiration och vi relaterar till och är en del av regionala, nationella och internationella branschvärldar.

På enheten för Kultur och konstarter arbetar vi med flera målgrupper och flera konstarter så som cirkus, dans, film, teater, litteratur och samtida konst, arkitektur, form och designfrågor. Nu söker vi en konsulent för film.

Om arbetet

Som konsulent driver du utvecklingsfrågor och är en regional part med fokus på samverkan med och mellan aktörer. Vi jobbar med filmens infrastruktur och vill ge alla i regionens 49 kommuner en möjlighet att se, prata och skapa film. Vi fokuserar på att stärka områden inom skolbio, biografutveckling, filmpedagogisk verksamhet, talangutveckling, biograf och visning, möjlighet till eget skapande samt media- och filmkunnighet.

Om dig

Vi söker dig som vill skapa förutsättningar för andra att vara kreativa och utvecklas. Det kan betyda att skapa, utveckla samt stödja strukturerna i Västra Götaland och på kommunal nivå. Du vill stärka filmen i regionen genom att arbeta tillsammans med andra parter så som föreningar, kommunal verksamhet, skolor samt pedagoger eller kreatörer i branschen.

Vi söker dig som har akademisk examen, eller motsvarande, inom kultur eller annan utbildning som av arbetsgivaren anses relevant. Arbetet kräver kompetens att tänka långsiktigt och strategiskt, men samtidigt en förmåga att vara lyhörd för målgruppernas aktuella behov.

Du har förmågan att entusiasmera, har lätt att få andra att känna förtroende för dig. Du lyssnar, sprider gärna goda idéer men du har också tålamodet att leda projekt hela vägen. Engagerat och proaktivt skapar du synergieffekter och söker nyfiket möjligheter på områden som ny teknik, nya målgrupper och samarbeten. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp med dina närmaste kollegor, övriga arbetskamrater och samarbetsparter.

Erfarenhet av att arbeta rådgivande och konsultativt eller att driva projekt är meriterande.

 Arbetet innebär resande i regionens 49 kommuner. Körkort är meriterande för tjänsten. Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.


Senast uppdaterad: 2019-06-10 15:00