Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
Två leende ansikten nära varandra

Antikvarie, vikariat vid Forsviks Bruk 20210101 - 20211231

Förvaltning: Förvaltningen för kulturutveckling
Yrke: Antikvarie
Ort: Karlsborg
Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Publicerad: 11 november 2020
Sista ansökningsdag: 30 november 2020
Förvaltningen för kulturutveckling

I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer här: www.vgr.se/kulturutveckling.

Forsviks Bruk, med anor från 1400-talet, är en av landets intressantaste industrihistoriska miljöer. Industribyggnaderna från flera sekler och bruksarbetarnas bostäder är väl bevarade. Vi har säsongsöppet för besökare. I våra utställningar berättar vi om Sveriges industrihistoria och den tekniska utvecklingen under de senaste 700 åren. Vi berättar också om samhällsutvecklingen och om livet i brukssamhället. Verksamheten drivs i samverkan med Karlsborgs kommun. Museets programverksamhet sker i bred samverkan med olika föreningar och organisationer. Under sommaren äger också särskilda arrangemang rum på bruksområdet. Forsviks bruk är ett uppskattat besöksmål och har årligen mer än 23 000 besökare. Vår vision är att Forsviks bruk är ett välkänt besöksmål som levandegör en unik berättelse och bruksmiljö.

Arbetsuppgifter i en intressant miljö
Som antikvarie kommer du att arbeta med arkiv, fotosamling och de industrihistoriska föremålen som finns på Forsviks bruk med uppordning utifrån katalogisering och hanterande. Du kommer också att delta i det dagliga arbetet på Forsviks bruk, som både innehåller kunskapsuppbyggnad och kunskapsförmedling.

Är du bra på industrihistoriska föremål så är du precis den person vi söker!
Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleexamen inom kulturarvsämnen, gärna med inriktning historia och/eller ekonomisk historia. Vi ser att du har föremålskunskap. Du har gärna erfarenhet av att ha arbetat med samlingar av olika slag. Vi utgår från att du har en mycket god organisatorisk förmåga och kan arbeta såväl självständigt som i nära samarbete med andra. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och social kompetens. Goda språkkunskaper i svenska och engelska är nödvändiga liksom förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.


Senast uppdaterad: 2019-06-10 15:00