Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tillgänglighetsdatabasen

Fotograf Thomas Harrysson AB

Tillgänglighetsdatabasen

Tillgänglighetsdatabasen är idag den enda databas i Sverige som erbjuder information till invånare och besökare om tillgänglighet i vardagen. Det handlar om allt från fiskeplats, slott och hotell till vårdcentral och bibliotek. Huvudprincipen är att varje verksamhet ska beskrivas så väl att du själv kan avgöra om du kan besöka platsen eller inte.

Jobba med inventering

Genom projektet får du som är 2025 år och långtidsarbetslös 12 månaders anställning i Västra Götalandsregionen. Uppdraget innebär att kartlägga våra lokaler och lägga till dem i Tillgänglighetsdatabasen (TD), som samlar information om den fysiska tillgängligheten för olika anläggningar och lokaler i hela Sverige. Tillgänglighet handlar om hur väl anläggningar är anpassade för olika människors behov, till exempel om det finns ramp för rullstolar eller många trösklar som förhindrar framkomligheten. 

Kraven för anställning genom TD-projektet är att du har en godkänd gymnasieutbildning och körkort. Rekryteringen ansvarar Arbetsförmedlingen för. Anställningen startar med en tre dagar lång introduktion. Arbetet sker oftast i par och varje vecka samlas alla som deltar i projektet för uppföljning och fortbildning. Drygt 50 unga har hittills utbildats som inventerare i TD och cirka 800 verksamheter har blivit inventerade. 

TD är för dig som är

  •  2025 år
  • långtidsarbetslös och inskriven hos Arbetsförmedlingen
  • har en godkänd gymnasieutbildning och körkort
Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:36