Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningsverksamheter

Västra Götalandsregionen arbetar på många olika sätt med utbildning och kompetensförsörjning. Det är en del i ansvaret att främja tillväxt och hållbar utveckling.

Naturbruksskolor

Gymnasieskolorna erbjuder naturbruksprogram med fyra nationella inriktningar: djur, lantbruk, skog och trädgård. Utöver det bedriver skolorna vuxenutbildning på komvux- och yrkeshögskolenivå och fungerar som kompetenscentrum för den gröna näringen.

Västra Götalandsregionens naturbruksskolors webbplats

Biologiska Yrkeshögskolans webbplats

Folkhögskolor

Västra Götalandsregionen är huvudman för sex folkhögskolor i Västra Götaland. Här kan du läsa på allmän kurs för att få behörighet till högre studier, välja mellan ett trettiotal längre kurser eller kanske söka till en veckas sommarkurs.

Folkhögskolornas gemensamma webbplats

Konst- och hantverksutbildningar

Numera går det att utbilda sig inom de flesta konstnärliga former i Västra Götaland: dans, konst, konsthantverk och design till exempel. Västra Götalandsregionen ger uppdrag till tolv eftergymnasiala konst- och hantverksutbildningar.

Konst- och hantverksutbildningar som får uppdrag från Västra Götalandsregionen

Studierektorsenhet primärvård

Här utbildas framtidens medarbetare i primärvård.

Studierektorsenhet primärvård

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:36