Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lektionsmaterial för lärare

Här hittar du som är lärare färdiga lektionsövningar som passar för årskurs 7–9. Lektionerna, som kan kopplas till läroplanen, ger en inblick i olika hälso- och sjukvårdsyrken och de arbetsuppgifter som utförs inom en av våra viktigaste samhällsfunktioner.

Västra Götalandsregionen har tagit fram fyra lektionsövningar av varierande längd. Förutom att bredda bilden av de yrken som hälso- och sjukvården erbjuder får eleverna möjlighet att reflektera över vilka de själva är och vad de skulle vilja jobba med i framtiden. Yrkesfilmerna till en av övningarna går att se direkt i mobilen i 360 grader. Önskar du även 3D-effekt på filmerna erbjuder vi en klassuppsättning VR-glasögon. Hämta materialet direkt som pdf-dokument eller beställ ett komplett lektionspaket med VR-glasögon, egenskapskort och lektionsplaneringar. 

En ljus bordsskiva i trä där det ligga utspridda kort i olika röda och lila färger. På korten står olika egenskaper, som nyfiken, kreativ och initiativtagande. En hand håller i det lila kortet med egenskapen nyfiken på. Intill ligger en vit ask med fler egenskapskort.

Lektion: Egenskaper och yrken

Med hjälp av kort med olika egenskaper får eleverna fundera kring vilka egenskaper de har och vilka yrken som kan passa dem.
Bilden är tagen snett framifrån genom en glasvägg. På andra sidan glasväggen syns tre ljushåriga kvinnor i 30-årsåldern med blå arbetskläder. De arbetar på akuten på ett sjukhus. Två kvinnor står framför en dator, den ena kvinnan håller i datormusen med höger hand och i vänster hand håller hon en blå plastmapp. I bakgrunden går den tredje kvinnan förbi, på hennes arm syns svarta tatueringar som föreställer en världskarta och fjärilar.

Lektion: Yrkesquiz

Vem hjälper Emma när hon drabbas av blindtarmsinflammation? Ganska många faktiskt. I vårt yrkesquiz får eleverna gissa yrkena på de personer Emma möter under sin sjukhusvistelse.

Respektive förvaltning har en HR-funktion som kan besvara personalfrågor.

Alla förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen


Senast uppdaterad: 2019-08-15 12:17