Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Framtidens resor både renare och tystare

Resor i framtidens stad kommer att vara renare och tystare. Det innebär att städer kan byggas på ett annorlunda sätt jämfört med idag. Det konstaterade Ulrika Frick och Johan Lundin på speakers corner i ElectriCity tillfälliga och grönskande inomhushållplats, under Volvo Ocean Race i Göteborg.

- Med elbussar kommer vi kunna ta bussar med resenärer in i köpcentrum och komma närmare människor utan att bullra och störa, sa Ulrika Frick, ordförande i kollektivtrafiknämnden, Västra Götalandsregionen.  

- Vi måste överlag få ner hastigheterna på trafiken i staden, men med egna körfält för kollektivtrafiken kan den gå snabbare än idag och bli mer konkurrenskraftig. Staden kommer att byggas mindre efter bilar och anpassas mer efter människor, ansåg Johan Lundin, White arkitekter. 

Den grönskande inomhusplatsen trafikeras av en ny ledbuss med eldrift, som fram till den 21 juni premiärvisas av parterna bakom projektet ElectriCity. 

Den tas därefter i trafik på delar av linje 16 från den 25 juni. 

ElectriCity

ElectriCity

ElectriCity pågår just nu i Göteborg – det är ett spännande samarbete för morgondagens hållbara och attraktiva kollektivtrafik där industri, forskning och samhälle utvecklar och testar lösningar.

Samarbetspartner är Volvo, Västra Götalandsregionen och Västtrafik, Göteborgs Stad, Chalmers, Energimyndigheten, Johanneberg Science Park, Lindholmen Science Park, Göteborg Energi, Keolis, Älvstranden Utveckling, Akademiska Hus, Chalmersfastigheter, Ericsson.

 

 

Senast uppdaterad: 2018-06-16 14:03