Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Seminarium om framtida trafik

Västra Götalandsregionen i sin roll som regional kollektivtrafikmyndighet (RKM) inbjuder trafikföretagen till ett seminarium med syfte att ge kollektivtrafikaktörerna bakgrund och förutsättningar för framtida utveckling av trafik och resande i stråket Göteborg–Borås.

Trafiken i stråket utgörs idag av upphandlad och kommersiell trafik med tåg och buss. Nuvarande avtal på linje 100 med flera löper ut i juni 2019 med möjlighet till option till och med december 2020.

Västtrafik kommer senare under 2017 att bjuda in till ett så kallat samråd inför upphandling (SIU). För att trafikföretag och Västtrafik ska få bäst förutsättningar inför framtida trafikering vill RKM bjuda in marknadens aktörer för en dialog om förutsättningarna för utveckling av trafiken i stråket.

Inbjudan till seminarium om framtida trafik i stråket Göteborg–Borås.pdf

Inbjudna

Trafikföretag samt anställda hos Sveriges Bussföretag, Västra Sveriges Bussbranschförening och Branschföreningen Tågoperatörerna.

Tid och plats

Tid: Tisdag 30 maj 2017, klockan 13–16
Plats: Läppstiftet Konferens Lilla Bommen 1–2, Göteborg

Agenda

  • Presentation av det nya trafikförsörjningsprogrammet – Ulrika Bokeberg
    •  Krav och mål för all kollektivtrafik
  • Kriterier för trafikplikt – Leif Magnusson
  • Samhällsutveckling och utveckling av trafiken i stråket – Jan Efraimsson
  • Västtrafiks planering för stråket
  • Västtrafiks process för rekommendation om trafikpliktsbeslut – Matti Lahtinen
  • Trafikförslag från trafikföretag
  • Trafikföretagen får möjlighet att redogöra för vilken kompletterande information de behöver från Västtrafik/RKM för att kunna göra sin marknadsanalys

Anmälan

Anmäl dig till leif.magnusson@vgregion.se senast den 17 maj 2017.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:36