Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Volvo Ocean Race blir startskottet för eldrivna ledbussar i Göteborg

De nya eldrivna ledbussarna på linje 16 ingår i ElectriCity

I samband med Volvo Ocean Race i Göteborg 14–21 juni får staden två helt eldrivna ledbussar från Volvo som ska ta besökare mellan Nordstan och evenemangsområdet i Frihamnen. Från och med 25 juni ska de nya bussarna testas på en del av Västtrafiks busslinje 16.


De eldrivna ledbussarna ingår i ElectriCity-samarbetet som sedan 2015 har ett tiotal eldrivna bussar i trafik på linje 55 i Göteborg. Elbussarna på linje 16 kommer att ha plats för 135 passagerare jämfört med elbussarna på linje 55 som tar nära 80 passagerare.

– Med de två första helt eldrivna ledbussarna tar vi ännu ett viktigt steg mot en tystare och utsläppsfri kollektivtrafik i Göteborg och Västsverige. Vi hoppas att så många göteborgare och besökare som möjligt ska passa på att uppleva framtidens bussresande, säger Ulrika Frick, (MP), ordförande i Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd.

De nya eldrivna ledbussarna ingår i ElectriCity, ett samarbete mellan forskning, industri och samhälle, där nya lösningar för framtidens hållbara stadstrafik utvecklas, demonstreras och utvärderas. Ledbussprojektet drivs av Volvo, Västtrafik, Göteborgs Stad, Göteborg Energi och Transdev.

Pressmeddelande från Volvo Bussar  

Läs mer  om ElectriCity-samarbetet

Senast uppdaterad: 2018-06-01 09:31