Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ansök till höstens omgång av Buss ohoj!

Publicerad:
Ida Eriksson är en tidigare deltagare i Buss ohoj!

Vill du bli en av våra Buss ohoj!-ambassadörer och testa på vardagen som flexikant? Ansökan till höstens omgång av Buss ohoj! är öppen mellan 21 maj och 3 juni.

Fler ska lämna bilen hemma för att istället cykla och resa med kollektivtrafiken. Det är tanken med projektet Buss ohoj! där bilister får testa på att vara flexikanter och bli ambassadörer för hållbart resande.

– Vi tror att kombinationen av vikcykel och kollektivtrafik ger en flexibilitet och frihet som kan konkurrera med bilen, säger William Schotte, projektledare för Buss ohoj! som drivs av Hållbart resande väst.

Deltagarna i Buss ohoj! får testa på vardagen som ”flexikant” – en flexibel och nytänkande trafikant – samtidigt som de inspirerar andra till hållbara resvanor. Det är bra för hälsan och klimatet, och ett smidigt sätt att ta sig fram.

– Huvuddelen av resan kan göras med kollektivtrafik, men cykeln kompletterar resan och kan snabbt ta dig mellan hållplatsen och din slutdestination, säger William Schotte.

Projektet pågår i tre månader och vänder sig till den som oftast kör bil och vill använda cykel mer i sina vardagsresor. Med en vikcykel kan man kombinationspendla med kollektivtrafik och cykeln som viks ihop vid transport och förvaring.

– Jag tycker att man ska söka om man är nyfiken på att ändra sina vanor och anta en utmaning. Deltagarna agerar som ambassadörer för projektet, så vi ser gärna att de är aktiva i sociala medier och visar upp sig med cykeln, säger William Schotte.

Till ansökan

Kort om Buss ohoj!

  • Ansökningsperioden är öppen mellan 21 maj-3 juni på www.vgregion.se/bussohoj
  • Alla som bor i Västra Götaland och Halland kan anmäla sitt intresse
  • 20 deltagare får låna en vikcykel under projektperioden
  • Deltagarna förväntas använda cykeln minst tre dagar i veckan
  • Deltagarna får göra hälsaundersökning innan och efter projektperioden, för att se hur det har påverkat deras hälsa
  • Deltagarna rapporterar en gång varannan vecka till projektet om hur de har rest och om sin upplevelse
  • Deltagarna uppdaterar projektets sociala medier och är ambassadörer för hållbara resor

Kontakt

Projektledare William Schotte

william.schotte@grkom.se eller 0709 - 725 70


Publicerad: