Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Årets omgång av Vintercyklist är igång!

Publicerad:

I dag startar 350 cyklister i Vintercyklist och cyklar iväg med sina nya vinterdäck. Satsningen syftar till att få fler att fortsätta cykla även vintertid. I år är det särskilt angeläget och viktigt för att minska trängsel och smittspridningen.

I årets omgång deltar följande kommuner:

Ale, Borås, Falköping, Göteborg, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lidköping, Mellerud, Mölndal, Skara, Skövde, Stenungsund, Tjörn, Orust, Lilla Edet, Strömstad, Tibro, Vara.

Om Vintercyklist

Vintercyklist är en perfekt möjlighet att upptäcka cykelns fördelar även vintertid. Syftet med projektet att få fler att välja cykeln som transportmedel även på vintern och de vintercyklister som blir antagna till projektet får dubbdäck inkl byte. I gengäld åtar sig cyklisterna att cykla till och från jobbet tre dagar i veckan under projektperioden och får varannan vecka rapportera in till kommunen hur vinterväghållningen varit.

Läs mer om Vintercyklist


Publicerad: