Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ta chansen att bli årets cykelvänligaste arbetsplats 2019!

Publicerad: Uppdaterad:

För fjärde året i rad drar en ny omgång av ”Cykelvänlig arbetsplats” igång runt om i Västsverige. Under året kommer deltagande arbetsplatser att inspireras och stöttas i sitt arbete att få fler anställda att börja cykla. De tre arbetsplatserna som jobbat på bäst uppmärksammas i ett filmklipp om Cykelvänlig arbetsplats.

Cykelvänlig arbetsplats startade i regional regi år 2016 och är öppen för arbetsplatser i Västra Götaland och Halland, nytt för i år är att Göteborgs stad deltar.

– I år välkomnar vi Göteborgs stad, som tidigare haft en egen version. Äntligen samlar vi hela Västsveriges cykelvänliga arbetsplatser på samma ställe, säger Karin Ryberg på Hållbart resande väst som ligger bakom satsningen.

Syftet med utmaningen är att få fler arbetsplatser att bli cykelvänliga; både att göra det enkelt för cyklande medarbetare och att sänka tröskeln för de som inte börjat cykla än.

– Cykeln är ett fantastiskt transportmedel på så många sätt; för hälsan, miljön och ekonomin, och det vill vi på Hållbart resande väst lyfta genom satsningen, säger Karin Ryberg.

Att bli cykelvänlig kan handla om allt från att se till att det finns bra parkering för olika typer av cyklar, till att det finns möjlighet att duscha och byta om. Ju fler av de förutbestämda kriterierna som en arbetsplats uppfyller, ju fler stjärnor får de på sin plakett – beviset på att arbetsplatsen är cykelvänlig.

De tre arbetsplatser som arbetat på bäst under året har chansen att bli utnämnda till årets cykelvänligaste arbetsplats, årets nykomling och årets raket. Vinsten? Att nämnas i filmen om Cykelvänlig arbetsplats som kommer spridas i regionen efter slutavläsning vid årsskiftet 2019/2020.

Fram till den 31 december 2019 kan arbetsplatser registrera deltagande och uppfyllda kriterier på www.cykelvanligarbetsplats.se. På hemsidan finns mer information om hur din arbetsplats kan bli mer cykelvänlig, samt tips och råd kring cykling.

Arbetsplatser i följande kommuner kan vara med i Cykelvänlig arbetsplats: Borås, Göteborg, Halmstad, Kungsbacka, Mellerud, Mölndal, Stenungssund, Strömstad, Varberg, Vänersborg. Interna arbetsplatser inom Västra Götalandsregionen och på Länsstyrelsen i Västra Götaland kan också vara med. 

Vill du veta mer? Besök sidan www.cykelvanligarbetsplats.se, eller kontakta projektledaren Karin Ryberg


Publicerad: