[Missing text '/outdatedbrowser/text' for 'Swedish']
[Missing text '/common/skiplink' for 'Swedish']

Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats 2017 utsedd!

[Missing text '/common/published' for 'Swedish']: Uppdaterad:

Det finns mängder med cykelvänliga arbetsplatser i Västsverige, men bäst för cyklister är CPAC Systems i Mölndal. Under 2017 har de gjort vardagen extra lätt för sina cyklande medarbetare.

– Cykling är bra för både vårt företag och för våra anställda, säger Anders Pihl på CPAC Systems. Vår satsning på att vara cykelvänliga bidrar till trivsel och hälsa, och får även bieffekten att många söker arbete spontant hos oss, eftersom vi är rädda om både människa och miljö.

Under 2017 bjöds arbetsplatser i Västsverige in att delta i Cykelvänlig arbetsplats, ett initiativ där företag klassas som ”cykelvänliga” efter att ha nått upp till ett visst antal kriterier. Totalt 110 cykelvänliga företag anmälde sig.

– Alla årets deltagare har varit engagerade och underlättat för cyklister på olika sätt, men CPAC Systems är även i år i en klass för sig, säger Karin Ryberg, på Hållbart resande väst, som ligger bakom Cykelvänlig arbetsplats. CPAC Systems uppfyller, precis som förra året, alla våra cykelvänliga kriterier, trots att vi bytt ut några, fortsätter Karin. Det visar på verkligt engagemang!

Nytt för i år är att Årets nykomling utses. Den utmärkelsen går år 2017 till WSP i Halmstad som på ett föredömligt sätt arbetat tillsammans med medarbetarna på arbetsplatsen för att förbättra möjligheterna för cykling. Det är fantastiskt att se hur involverade medarbetarna är i arbetet - plötsligt pratas det cykel överallt, säger Petra Sörman på WSP.

De företag som vill göra det enklare för sina anställda att cykla, kan göra många olika saker. Det kan handla om mjuka initiativ, som att det finns cyklande förebilder på arbetsplatsen och information om cykling på intranätet eller fysiska förutsättningar, som att se till att det finns duschmöjligheter, tjänstecyklar eller bra cykelparkering.

– Hos oss erbjuder vi gratis slitagedelar som slangar, däck och bromsar, och vi har gemensamma servicetillfällen, tillsammans med egna cykelmekaniker. Försök som arbetsgivare, att ta reda på vad cyklisterna på din arbetsplats behöver, tipsar Anders Pihl.

På tävlingens webbplats, cykelvanligarbetsplats.se, finns många olika tips på åtgärder som arbetsgivare kan bocka av och få ”stjärnor” för i sin diplomering som cykelvänlig arbetsplats.

Prisutdelning hos vinnaren, den 31 oktober kl.14.00

Den 31 oktober delas utmärkelsen ”Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats” ut, och på plats i Mölndal hos vinnaren CPAC Systems, finns också representanter för andra Mölndalsföretag som deltagit i Cykelvänlig arbetsplats. Prisutdelare är Ulrika Frick, ordförande i Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd.

Priset till årets nykomling delas ut i Halmstad den 3 november.

Fakta

Cykelvänlig arbetsplats är ett av Hållbart resande västa projekt och drivs tillsammans med kommuner i Västsverige. Unde 2017 deltog 110 arbetsplatser i kommunerna Borås, Falköping, Halmstad, Kungsbacka, Kungälv, Laholm, Lidköping, Lilla Edet, Orust, Stenungsund, Tjörn, Mölndal, Skövde, Strömstad, Trollhättan, Varberg och Vänersborg.

Arbetsplatser som vill delta under 2018 kan anmäla sig på cykelvanligarbetsplats.se. Anställda kan genom sidan tipsa sina arbetsgivare om Cykelvänlig arbetsplats.

Kontakt

Är du nyfiken på projektet och vill veta mer? Kontakta projektledare Karin Ryberg.

Karin Ryberg, Västra Götalandsregionen, karin.ryberg@vgregion.se, 0700-20 75 45.


[Missing text '/common/published' for 'Swedish']: