Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Är din arbetsplats Västsveriges cykelvänligaste?

Publicerad: Uppdaterad:
Logo Cykelvänlig arbetsplats

Nu drar 2018 års omgång av Cykelvänlig arbetsplats igång runt om i Västsverige. Under året kommer deltagande arbetsplatser att få inspiration och stöd för att få fler anställda att börja cykla. De tre arbetsplatser som lyckas bäst kommer att uppmärksammas i ett filmklipp om Cykelvänlig arbetsplats som visas på biografer i vinter.

Cykelvänlig arbetsplats startade i regional regi år 2016 och körs nu för tredje året.
– Flera av deltagarna har varit med från början, och det är jätteroligt att se deras framsteg, säger Karin Ryberg på Hållbart resande väst/VGR som ligger bakom satsningen.  

Syftet med utmaningen är att få fler arbetsplatser att bli cykelvänliga; både att göra det enkelt för cyklande medarbetare och att sänka tröskeln för att komma igång för de som inte har börjat än.  

– Cykeln är fantastisk på så många sätt; för hälsan, klimatet, miljön och ekonomin, och det vill vi på Hållbart resande väst lyfta, säger Karin Ryberg.  

Att bli cykelvänlig kan handla om allt från att se till att det finns bra parkering för olika typer av cyklar, till att det finns möjlighet att duscha och byta om på arbetsplatsen. Ju fler av kriterierna för en cykelvänlig arbetsplats som en arbetsplats uppfyller, ju fler stjärnor får de på sin plakett – beviset på att arbetsplatsen är cykelvänlig.

De tre arbetsplatser som arbetat på bäst uppmärksammas under pompa och ståt. Vinsten? Att nämnas i filmen om Cykelvänlig arbetsplats som visas på biograferna under vintern 2018.

Fram till den 31 oktober kan arbetsplatser registrera deltagande och uppfyllda kriterier på cykelvanligarbetsplats.se. På hemsidan finns även mer information om projektet samt tips och råd kring cykling. Du hittar även information om projektet här på Hållbart resande västs sida


Publicerad: