Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu kan kommuner anmäla sig till På egna ben

Publicerad:

På egna ben är en utmaning för elever i årskurs 4–6 som handlar om att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt och skippa de ofta korta bilresorna. Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen engageras i att tävla om fina priser. Under de veckor som På egna ben pågår samlar eleverna dessutom på sig mängder av värdefull kunskap genom övningar om miljö, hälsa och trafiksäkerhet som knyter an till läroplanen.

Nästan en femtedel av mellanstadiebarnen skjutsas dagligen med bil till skolan. I den åldern är det viktigt för barnen att upptäcka att de klarar av att ta sig på egen hand, det gör att de stärker sitt självförtroende. Samtidigt bidrar ett minskat bilskjutsande till en säkrare och trivsammare närmiljö kring skolan. Hållbart resande väst arbetar för en förändring genom projektet På egna ben.

Läs mer om På egna ben - vgregion.se

Läs mer om utmaningen på projektets hemsida (för pedagoger)

Villkor för deltagande

För att driva projektet krävs en projektledare, som bland annat ansvarar för att rekrytera skolor inom den egna kommunen samt kontakten med skolorna.

Att delta i projektet innebär också en startavgift per deltagande klass, där fler klasser ger mindre kostnad per klass. Ni behöver också stå för kostnaden för priser till de deltagande klasserna.

Anmälan

Vill din kommun delta? Anmäl intresse senast 8 mars till emma.edvardsson@trafikkontoret.goteborg.se


Publicerad: