Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Seminarium om potentialen för cykling i Västra Götaland

Publicerad: Uppdaterad:

Välkommen på seminarium om potentialen för cykling i Västra Götaland! Under förmiddagen den 24 oktober presenterar och diskuterar vi resultat, metod och data från potentialstudien för gång, cykel och elcykling som genomförts på uppdrag av Hållbart resande väst under våren 2018.

Det finns stor potential för en mer hållbar arbets- och skolpendling i Västra Götaland. Av den arbetande befolkningen i regionen kan 37 procent nå sitt arbete inom 30 minuters cykling.

Genom att kombinera alla invånares potentiella restider och resvägar från bostad till arbetsplats/skola går det att simulera en möjlig belastning på olika vägsträckor och cykelnät, samt se vilka invånare som kan nå sin arbetsplats/skola inom 15, 20, 30 och 45 minuter. Var finns flaskhalsar? Var finns det potential i utbyggnad och riktade insatser? Hur kan kommuner och andra organisationer använda sig av resultaten? Resultatet kan användas till mycket!

Resultat från studien finns på regional, delregional och kommunal nivå, och finns tillgängligt för vidare analys av respektive kommun. I god tid innan seminariet kommer material om studien finnas tillgängligt via www.vgregion.se/potentialstudie och såklart också här på Hållbart resande västs hemsida. 

Seminariet hålls på Hotell Opera i Göteborg den 24 oktober kl. 10.00 - 12.00. Kaffe och macka serveras från kl. 9.30.

Anmälan

För att kunna sprida resultatet till så många som möjligt kan vi komma att begränsa antalet deltagare från varje kommun/organisation till max 2 personer. 

Varmt välkomna!


Publicerad: