Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

En ren vana

Att arbeta med hållbara resor ger vinster för både företag, individen och för samhället i stort. Västsvenska Handelskammaren, Västra Götalandsregionen, Västtrafik och ett antal större företag i Västra Götaland kraftsamlar för att öka det hållbara resandet i regionen för företag.

Kraftsamlingen stöttar företag att hjälpa sina medarbetare att resa mer hållbart till och från jobbet och i tjänsten. Hållbara resor bidrar till att nå klimatmålen, ger hälsosammare och friskare personal och minskar kostnader för resor och parkeringsplatser. Företag som deltar stärker sin hållbarhetsprofil, vilket kan attrahera och bidra till att behålla personal.

Kraftsamlingen är behovs- och situationsanpassad för varje företag. Det innebär att varje företag själva väljer vilka delar de deltar i. Det viktiga är att varje företag åtar sig att lägga tid och resurser på arbetet med att öka det hållbara resandet.

Hållbart resande väst stöttar med resvaneundersökningar, analyser, input till handlingsplan nätverk, projektinitiativ mm. Företagen åtar sig att driva arbetet internt och sätter sina egna mål.

Seminarium 

Den 26 februari 2020 arrangerade Västsvenska handelskammaren, Västtrafik och Hållbart resande väst ett seminarium om hållbart resande i näringslivet. 

Se inspelningen från seminariet på Västsvenska Handelskammarens Facebooksida

Karin Ryberg

Projektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-03-18 10:01