Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Framtida transporter

Bild på en miniatyrmodell gjord av skolelever från tävlingen och projektet Framtida transporter 2018
Fotograf: Universeum

Hur ska vi lösa framtidens transportutmaningar på ett miljövänligt, effektivt och energismart sätt? I projektet Framtida transporter tävlar elever i årskurs 7-8 genom att skapa hållbara lösningar för transporter av människor och varor i framtiden.

Transportsystemet är ett av de största hoten mot natur och klimat. Tekniska innovationer är nyckeln till att lösa många av utmaningarna inom transportsektorn och personer med teknikutbildning är eftertraktade. I skolprojektet Framtida transporter skapar vi intresse för transporter, transportsystem och teknikuvteckling – och bidrar därigenom till en hållbar framtid. Syftet med projektet är att engagera och intressera elever för teknik och hållbar utveckling. Tävlingen ökar intresset för transporter, transportsystem och teknikutveckling.

Hållbart resande väst är en av flera samarbetspartners i projektet som arrangeras av Universeum. Tillsammans bidrar vi till en hållbar framtid och teknik- och transportföretagens kompetensförsörjning.

Läs mer på Universeums webbplats

Artikel: Elever tävlar med hållbara lösningar för framtidens transporter

 


Senast uppdaterad: 2019-10-31 12:02