Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

KomILand

KomILand är ett projekt för hållbart resande på landsbygd och i mindre tätorter genom kombinerad mobilitet. KomILand finansieras av Västra Götalandsregionen och Vinnova.

Slutseminarium 15 september

KomILand - projektet har väckt både uppmärksamhet och nyfikenhet. Nu vill vi dela med oss av våra lärdomar för att fler insatser kring kombinerade mobilitetstjänster ska bli verklighet.

Välkommen att anmäla dig till digitalt slutseminarium onsdag 15 september 2021 kl. 09-12.

KomILand – Kombinerad mobilitet på landsbygd och mindre tätorter

Det ska vara enklare att resa hållbart på landsbygd och i mindre tätorter. I projektet KomILand testas olika mobilitetslösningar i Timmersdala, Broddetorp och Lundsbrunn. Mobilitetslösningarna kan exempelvis vara kollektivtrafik, bilpool, samåkning eller lastcykeluthyrning som bokas via en app. 

Om konceptet för kombinerad mobilitet på landsbygd skulle visa sig fungera väl kan erfarenheter spridas nationellt och internationellt och leda till positiva effekter för mobilitetsinnovationer på landsbygden.

Tillsammans med boende i Timmersdala, Broddetorp och Lundsbrunn arbetades appen fram under 2019 och utformades efter deras behov och önskemål. Genom appen finnas möjlighet att planera och boka olika resetjänster som ska göra det enklare att resa mer hållbart. 

Presentation av KomILand

Finansiering

KomILand finansieras av Vinnova och Västra Götalandsregionen (där det ingår i Hållbart resande väst). Vi arbetar tillsammans med våra projektpartners Skaraborgs kommunalförbund, RISE, IVL Svenska Miljöinstitutet, VTI/K2, Samtrafiken, Smart resenär och Västtrafik.

Test av KomILand pausas tills vidare på grund av covid-19 (coronavirussjukdomen)

Vi avvaktar hur situationen i samhället utvecklas med anledning av covid-19. Till dess uppmanar vi alla att följa information från Folkhälsomyndigheten och regeringen kring covid-19 (coronavirussjukdomen).

Projektet KomILand pausades på grund av covid-19 (coronavirussjukdomen) och lanseringsseminariet som planerades den 28 mars i Lundsbrunn ställdes in. 

För projektets del vi vill inte genomföra tester under de omständigheter som råder, utan väntar med att genomföra testerna under normala förhållanden för att få rättvisande resultat. Vi vill heller inte gå ut och uppmuntra till samåkning, även om Folkhälsomyndigheten inte avråder från att resa kollektivt (16 mars).

Kontakt KomILand

Magnus Fredriksson, projektledare
magnus.fredricson@skaraborg.se

KomILand på Facebook


Senast uppdaterad: 2021-09-02 12:24