Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

KomILand

KomILand är ett projekt för hållbart resande på landsbygd och i mindre tätorter genom kombinerad mobilitet. KomILand finansieras av Västra Götalandsregionen och Vinnova.

KomILand – Kombinerad mobilitet på landsbygd och mindre tätorter

Det ska vara enklare att resa hållbart på landsbygd och i mindre tätorter. I projektet KomILand testas olika mobilitetslösningar i Timmersdala, Broddetorp och Lundsbrunn. Mobilitetslösningarna kan exempelvis vara kollektivtrafik, bilpool, samåkning eller lastcykeluthyrning. Tillsammans med boende i Timmersdala, Broddetorp och Lundsbrunn arbetats appen fram från 2019 och utformas efter deras behov och önskemål. Genom appen kommer det att finnas möjlighet att planera och boka olika resetjänster som ska göra det enklare att resa mer hållbart. 

Om konceptet för kombinerad mobilitet på landsbygd skulle visa sig fungera väl kan erfarenheter spridas nationellt och internationellt och leda till positiva effekter för mobilitetsinnovationer på landsbygden.

KomILand finansieras av Vinnova och Västra Götalandsregionen (där det ingår i Hållbart resande väst). Vi arbetar tillsammans med våra projektpartners Skaraborgs kommunalförbund, RISE, IVL Svenska Miljöinstitutet, VTI/K2, Samtrafiken, Smart resenär och Västtrafik.

Presentation av KomILand

KomILand på Facebook

Test av KomILand pausas tills vidare på grund av covid-19 (coronavirussjukdomen)

Projektet KomILand pausas tills vidare på grund av covid-19 (coronavirussjukdomen). Lanseringsseminariet som planerades den 28 mars i Lundsbrunn ställs in. I dagsläget vet vi inte mer om när vi kommer att ta upp arbetet igen. Vi avvaktar hur situationen utvecklas. Till dess uppmanar vi alla att följa information från Folkhälsomyndigheten och regeringen kring covid-19 (coronavirussjukdomen).

För projektets del vi vill inte genomföra tester under de omständigheter som råder, utan väntar med att genomföra testerna under normala förhållanden för att få rättvisande resultat. Vi vill heller inte gå ut och uppmuntra till samåkning, även om Folkhälsomyndigheten inte avråder från att resa kollektivt (16 mars).

Kontakt KomILand

Magnus Fredriksson, projektledare
magnus.fredricson@skaraborg.se

Rikard Pettersson, projektledare
rikard.pettersson@innovatum.se

Senast uppdaterad: 2020-03-16 17:31