Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

KomILand

KomILand är ett projekt för hållbart resande på landsbygd och i mindre tätorter genom kombinerad mobilitet. KomILand finansieras av Västra Götalandsregionen och Vinnova.

Vitbok för KomILand

Vitboken är avsedd att beskriva hur man kan arbeta för att etablera kombinerade mobilitetstjänster i glesare geografier, baserad på erfarenheter och lärdomar från KomILand 2.0. Med glesare geografier avses platser där kunder och intäkter inte är tillräckligt koncentrerade för att kommersiella aktörer ska vara intresserade av att erbjuda sina tjänster.

Länk till vitboken

KomILand – Kombinerad mobilitet på landsbygd och mindre tätorter

Det ska vara enklare att resa hållbart på landsbygd och i mindre tätorter. I projektet KomILand testas olika mobilitetslösningar i Timmersdala, Broddetorp och Lundsbrunn. Mobilitetslösningarna kan exempelvis vara kollektivtrafik, bilpool, samåkning eller lastcykeluthyrning som bokas via en app. 

Om konceptet för kombinerad mobilitet på landsbygd skulle visa sig fungera väl kan erfarenheter spridas nationellt och internationellt och leda till positiva effekter för mobilitetsinnovationer på landsbygden.

Tillsammans med boende i Timmersdala, Broddetorp och Lundsbrunn arbetades appen fram under 2019 och utformades efter deras behov och önskemål. Genom appen finnas möjlighet att planera och boka olika resetjänster som ska göra det enklare att resa mer hållbart. 

Presentation av KomILand

Finansiering

KomILand finansieras av Vinnova och Västra Götalandsregionen. Vi arbetar tillsammans med våra projektpartners Skaraborgs kommunalförbund, RISE, IVL Svenska Miljöinstitutet, VTI/K2, Samtrafiken, Smart resenär och Västtrafik.

 

Kontakt KomILand

Magnus Fredriksson, projektledare
magnus.fredricson@skaraborg.se

KomILand på Facebook


Senast uppdaterad: 2021-12-02 14:37