Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bil

Ibland är bilen överlägsen, men det innebär inte att alla alltid behöver en egen bil, till allt.

Det finns många olika sätt att få tillgång till bil utan att äga en. Att dela bil med andra är ett bra sätt för dig med körkort att kunna ta del av bilens fördelar, när du verkligen behöver det.

  • Kan du låna bil av vänner eller familj? Laga en god middag i utbyte och du får en trevlig stund på köpet.
  • Bor du i närheten av en bilpool? Grattis! Genom medlemskap i en bilpool får du tillgång till bil när du behöver det, men slipper lägga tid och pengar på ägande. Exempel på bilpooler i Västra Götaland är bl.a. MoveAbout, Sunfleet och Bilpoolen.nu. 
  • Hyr bil. Det funkar både för långa och korta resor. Använd en konventionell biluthyrare, eller hyr av grannen genom olika bildelningstjänster. Exempel på förmedlingstjänster för dig som vill hyra bil, eller för dig som vill hyra ut din bil är GoMore, Sambil och SnappCar. 
  • Utan körkort? Ta taxi. Det kostar en del, men med tanke på vad du sparar genom att inte äga bil, kan du vara värd det.  

Fortfarande inte övertygad? Ta en titt på hur mycket det kostar att äga en ny bil på Konsumentverket och Hallå Konsument. Kostnaden varierar självfallet beroende på bilmodell, försäkringsbolag, körstil, hur mycket du kör, hur ofta du felparkerar och hur höga parkeringsavgifter du har. Vidare tillkommer kostnader för skatt, reparation och besiktning, samt en snabb värdeminskning.


Senast uppdaterad: 2018-07-30 11:54