Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Cykel

Det är inte bara hälsan som förbättras genom att cykla, det är även bra för din privatekonomi, klimatet och det minskar trängseln. Som cyklist tar du dig smidigt fram i princip överallt och när du vill.

Fördelarna för dig som cyklist :

  • Att cykla går ofta snabbare än vad man tror, en sträcka på 5 km kan du cykla på 20-25 min beroende på omgivningen. 
  • Med cykeln kan du kombinera flera aktiviteter samtidigt. Transporträckan blir  träningstid och du förbättrar både din mentala och fysiska hälsa på samma gång.  
  • Du får bättre immunförsvar och blodcirkulation, starkare muskler och bättre syreupptagningsförmåga och generellt sett har cyklister färre sjukdagar jämfört med andra pendlingsgrupper 
  • För den enskilda individen är det en stor ekonomisk besparing att kunna byta ut en bil eller bilresor mot cykling. En milkostnad på cykel kan ligga på några kronor, medan det för bil inte sällan är upp till 50 kr/mil. 
  • Cykeln tar dig smidigt från en punkt till en annan utan köer eller omvägar via parkeringsplatser. Du parkerar enkelt nära din destination.
  • Om du tycker att du har för långt eller för backigt för att cykla till jobbet kan en elcykel vara ett alternativ. Jämfört med bil rör du dig som elcyklist mycket mer, du cyklar oftast längre sträckor än vad du skulle gjort med en vanlig cykel vilket ger många hälsofördelar.

Tips på aktiviteter för att öka cyklandet

Cykelkurs för vuxna

Cykelsommar

Cykelvett

Lagar och regler för dig på cykel 

Uppmuntran till cykling

Cyklistuppmuntran

Direktinformation

Hyllningsorkester

Planera och hitta din närmsta väg med cykel 


Senast uppdaterad: 2017-07-31 11:20