Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Pris- och sortimentstrategi

Västra Götalandsregionen beslutade i november 2018 om en ny zonstruktur för Västtrafik där dagens fler än 70 zoner ersätts med tre zoner. Beslutet innebär en fortsättning på den Pris- och sortimentstrategi steg 1 som regionfullmäktige beslutade om i februari 2014.

Efter en omfattande kommundialog 2012-13 fattade regionfullmäktige i februari 2014 beslut om Pris- och sortimentstrategin ”steg 1 med förenklingar". Ett flertal förenklingar har sedan genomförts, bland annat borttagning av alla biljettillägg, enhetliga åldersgränser samt lansering appen Västtrafik To Go för biljettköp i mobilen.

Hösten 2017 inleddes kommunsamråd i de Delregionala Kollektivtrafikråden kring ett förslag till ny och enklare zonstruktur för Västtrafik. Efter vissa justeringar beslutade regionfullmäktige i november 2018 om ny zonstruktur.

Västtrafik arbetar nu med införandet som planeras ske den 4 november 2020. Mer information hittar du här.

Jörn Engström

Kontaktperson

Senast uppdaterad: 2017-02-10 11:40