Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Besökare till Regionens hus i Göteborg

Interna besökare

Föranmäld: Har du ett inbokat möte i Regionens hus och mötesarrangören föranmält till receptionen att du ska delta, kommer access till huset att finnas på ditt e-tjänstekort för den aktuella tiden. Då är det bara att passera via speedgaten och vidare in i huset till möteslokalen.

Inte föranmäld: Om du inte är föranmäld ska du registrera dig i besöksdatorn i stationshusets entré. Du får en besöksbricka och receptionen släpper in dig genom speedgaten. Mötesarrangören får ett mejl om att du kommit och möter dig i inre receptionen.

Om du till exempel vill sitta kvar i huset och arbeta efter mötet så kan du göra det i mån av plats. Då behöver du känna till hur arbetsmiljön fungerar och de goda vanor som är överenskomna för huset:

Arbetsmiljön

Regionens hus är en aktivitetsbaserad arbetsplats. Det betyder att man väljer arbetsplats utifrån vilken arbetsuppgift man ska utföra. T ex en plats i ett tyst rum när man har koncentrerat arbete. I lugn zon kan man prata kortfattat och lågmält med kollegorna. I samarbetszonen kan man prata fritt och samarbeta med varandra. Arbetsplatsen ska gynna samarbete och kreativitet samtidigt som lokalerna ska nyttjas på ett effektivt sätt.

I den aktivitetsbaserade arbetsmiljön:

  • följer vi de spelregler som gäller för respektive zon (info om zonerna finns i arbetsmiljön)
  • är alla ytor och mycket av utrustningen gemensam
  • tar du med dina saker när du lämnar din arbetsplats mer än en timme så att någon annan kan använda den
  • bär du ditt passerkort synligt
  • bidrar alla till att skapa en god arbetsmiljö

Så hittar du i huset

När det anges en plats i huset, till exempel 3.2, betyder den första siffran vilken våning det handlar om. Den andra siffran anger vilket hus du ska till. Hus 1 utgörs av höghuset. Huskroppen i mitten är hus 2 och delen längst bort från höghuset kallas hus 3. Mellan varje huskropp finns trapporna som en tydlig markering. Hissar finns i hus 1 och 3. Ett mötesrum med beteckningen 3.135 finns alltså på våning 3 i hus 1 och är rum nr 35.

Säkerhet och sekretess

I Regionens hus håller vi en hög säkerhetsnivå. Det betyder för dig som besökare att:

  • Du bär besöksbrickan synlig
  •  Du släpper inte in utomstående utan att försäkra dig om att de har ärende till huset

 Personalmatsal

I personalmatsalen (höghuset, plan 1) finns kylskåp för medhavd mat. Här finns mikrougnar, bestick, tallrikar och glas samt vatten/kaffe/te. Dessutom finns möjlighet att köpa sallad, soppa, drycker och annat. Glas/porslin återlämnas i diskrummet personalmatsalen. 

Oasen

I Oasen (höghuset, plan 4) kan du äta kall lunch, fika med kollegorna eller ha informella möten. Här kan du även ha informella möten över en kopp kaffe/te i en mer avslappnad miljö. Här finns också kylskåp samt förvaringsskåp som kan lånas över dagen. Förvaringsskåpet låser du med ditt eTjänstekort. Glas/porslin återlämnas i diskrummet i Oasen.

Restaurangen Pocket in the house

Om du har laddat ditt e-tjänstekort med kontanter kan du köpa lunch i restaurangen till VGR-pris, vilket är 20 procent rabatt på ordinarie pris. Du kan även betala med e-tjänstekortet vid salladsbuffén i personalmatsalen.

Om larmet går

Om huset behöver utrymmas, hör du en larmsignal. Då ska du ta dig till återsamlingsplatsen genom närmsta utrymningsväg. Ritningar över utrymningsvägar hittar du vid kapprummen på varje våningsplan. Återsamlingsplatsen är belägen framför restaurangen.

Senast uppdaterad: 2020-02-11 15:52