Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Resestipendium för professionella konstcuratorer

Kulturnämnden utlyser ett resestipendium på 50 000 kronor. Stipendiet ska gå till frilansande professionella konstcuratorer bosatta och verksamma i Västra Götaland.

Syftet med stipendiet

Syftet med stipendiet är att ge en frilansande professionell curator möjlighet att under bättre omständigheter bedriva konstnärlig forskning, nätverka internationellt samt förbereda samarbeten med konstnärer som kan ställa ut i Västra Götaland. Resestipendiet bidrar därmed till kompetensutveckling för curatorer samt till att förstärka infrastrukturen för bild och form i regionen.

Vem kan söka resestipendiet

Stipendiet kan sökas av frilansande professionella konstcuratorer bosatta och verksamma i Västra Götaland.

Ansökan ska komma in 2 maj 2023

Din ansökan ska innehålla:

1. Ett personligt brev där du berättar om dig själv, din plan för hur du kommer att använda resestipendiet samt hur din plan bidrar till kompetensutveckling hos dig samt till att förstärka infrastrukturen för samtidskonst i Västra Götaland.

2. Ditt CV.

Ansökningarna bereds och bedöms av sakkunnig jury, samma som för gästateljéer.

Rasoul Nejadmehr

Regionutvecklare – Vidgat deltagande, Bild & form
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-11-22 13:17