Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

32 miljoner i verksamhetsstöd till kulturlivet i Västra Götaland

Kulturnämnden har beviljat ett 60-tal kulturaktörer treåriga verksamhetsstöd om totalt 32 miljoner kronor. De nya sökbara verksamhetsstöden ska stärka kulturlivet i hela Västra Götaland och fokuserar på basverksamhet, snarare än avgränsade projekt eller satsningar.

Från och med 2021 utlyser kulturnämnden årligen sökbara, treåriga verksamhetsstöd för det fria kulturlivet och det civila samhället i Västra Götaland. Det innebär att flera nya aktörer får stöd till sin basverksamhet, vilket stärker det fria kulturlivets förutsättningar att verka i hela Västra Götaland.

– Den här stödformen är ny och efterfrågad. Den ger möjlighet till basfinansiering och långsiktighet för verksamheterna. Såhär i post-coronatider när kulturen nystartar är det en mycket välkommen satsning. Som ordförande är jag stolt över det stora intresse för kultur som visas av de politiska partierna, säger Conny Brännberg (Kd), kulturnämndens ordförande.  

Läs pressmeddelandet


Senast uppdaterad: 2021-10-26 08:01