Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ansök om kulturstipendium och internationella gästateljéer för 2020

Publicerad:
Västra Götalandsregionens kultur- och arbetsstipendiater 2019 vid utdelningen i Göteborg i juni samma år.
Fotograf: Paul Bjorkman, Paul Björkman

Västra Götalandsregionen vill förbättra förutsättningarna för konstnärer och kulturarbetare att utvecklas och verka i Västra Götaland. Det sker bland annat genom utdelning av stipendier och möjligheter till internationellt konstnärligt utbyte. Nu kan du ansöka om våra kulturstipendier och internationella utbyten för 2020.

Ansökningsperioden är öppen till och med den 16 december 2019. Beslut om vilka som tilldelas stipendium och utdelning sker i juni 2020. Läs mer på vår hemsida om ansökningsdatum och mer information om gästateljéer och internationella utbyten. 

Läs mer och gör din ansökan

Stipendier stimulerar och utvecklar det fria kulturlivet

Västra Götalandsregionen genomför i praktiken sin kulturpolitik genom att ge skriftliga uppdrag och ekonomiska bidrag till regionala institutioner, organisationer och stöd till det fria kulturlivet. En stor del av budgeten går till institutionerna men även det fria kulturlivet och närmare hundra kulturorganisationer runt om i Västra Götaland får del av pengarna i form av verksamhetsbidrag eller projektstöd.

Det internationella utbytet och konkurrens utifrån blir en allt viktigare stimulans för kulturutövare. Inte minst är dagens kulturella mångfald en källa till inspiration och utveckling.

Reportage: Mohanned dansade sig till ett kulturstipendium från VGR

Dan Fröberg

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2019-11-13 11:16