Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Göteborg ansöker om att bli Sveriges första Unesco litteraturstad

Fotograf: Åke E:son Lindman
Fotograf: Åke E:son Lindman

Kommunstyrelsen i Göteborg fattade idag ett slutgiltigt beslut om att Göteborg ska ansöka om att ingå i Unescos nätverk för kreativa städer, för att utnämnas till Sveriges första Unesco litteraturstad. Göteborgs universitet, Västra Götalandsregionen, Bokmässan, Författarcentrum Väst och Göteborgs Litteraturhus är mycket glada att staden beslutat att ansöka om medlemskap i nätverket.

– Vi har goda erfarenheter av tidigare samverkan med Unesco inom litteraturområdet, inte minst då det gäller frågor om medie- och informationskunnighet. I Västra Götalandsregionens kulturstrategi har vi ett starkt fokus på litteratur, läsfrämjande och MIK-frågor. Att på det här sättet kraftsamla tillsammans kring litteratur och läsfrämjande stärker invånarna och utövarna i Västsverige och skapar värdefulla internationella relationer, säger Conny Brännberg, ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

Läs hela pressmeddelandet


Senast uppdaterad: 2021-03-18 10:40