Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Litteraturpolitiskt toppmöte i Göteborg officiellt startskott för Unesco-utnämning

Publicerad:

För första gången arrangeras ett nationellt litteraturpolitiskt toppmöte i syfte att kraftsamla kring svensk litteraturpolitik. Fredagen den 4 mars 2022 möts politiker och tjänstepersoner från nationell, regional och kommunal nivå samt företrädare för olika delar av litteraturbranschen på Svenska Mässan i Göteborg för att diskutera framtidsfrågor för svensk litteratur. Det litteraturpolitiska toppmötet är en del av Göteborgs startvecka för arbetet som officiellt utnämnd Unesco City of Literature.

Huvudarrangörer av det litteraturpolitiska toppmötet är Bokmässan och Västra Götalandsregionen, i samarbete med övriga huvudparter inom Litteraturstaden Göteborg. Syftet med mötet är att sätta igång ett samtal om svensk litteraturpolitik – på nationell, regional och lokal nivå.

Conny Brännberg, ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd har drömt om ett litteraturpolitiskt toppmöte i många år.

– Vi har väldigt goda erfarenheter av hur kulturpolitiken kan utvecklas när vi träder upp tillsammans mellan olika nivåer. Nu ska vi fokusera tillsammans på litteraturen, vilket känns väldigt stimulerande och utmanande – efter toppmötet hoppas jag att vi är många som kan och vill kalla oss ”litteraturpolitiker”. Och det är glädjande att Unesco nu markerar att vi är en litteraturregion!
 

Läs hela pressmeddelandet på Bokmässans hemsida


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-12-21 13:55